در نگاه اول عموم مردم تصور مي کنند برنامه نويسي تنها يک مهارت سخت فني (technical skill) است. به همين دليل است که اکثر توسعه دهندگان و برنامه نويسان تازه کار، اهميت مهارت هاي نرم  (soft skill) را دست کم ميگيرند و تنها به مهارت هاي سخت فني توجه ميکنند. اما ناديده گرفتن اين مهارت ها مي تواند موجب بروز مشکلات زيادي مانند کمبود ارتباط موثر بين اعضاي تيم و در نهايت کاهش عملکرد مثبت آنان شود.
در اين پست در ابتدا بيان مي کنيم چرا مهارت هاي نرم، حياتي محسوب مي شوند و بعد از آن مهارت هاي ضروري تر براي يک مهندس نرم افزار را بررسي مي کنيم.


 


مهارت هاي نرم در برنامه نويسي


 


تفاوت مهارت هاي نرم و سخت چيست؟


زماني که فرد برنامه نويس براي يک موقعيت شغلي رزومه ميفرستد، کارفرما براي تصميم گيري در مورد استخدام او به هر دو مهارت سخت و نرم توجه مي کند.



  • مهارت هاي نرم بيشتر جنبه ذهني دارد و به سختي قابل اندازه گيري است. اين مهارت ها شامل انعطاف پذيري، مديريت فکري و تيمي، ارتباط موثر، مديريت زمان و. است.

  • مهارت هاي سخت بيشتر جنبه فني دارد و معمولا درصد بيشتري از رزومه برنامه نويس را شامل مي شود مثل مهارت برنامه نويسي، تايپ سريع، کار با سيستم و.


 


چرا مهارت هاي نرم مهم هستند؟


دلايل مختلفي وجود دارد که نشان مي دهد مهارت هاي نرم اهميت کمتري نسبت به مهارت هاي سخت ندارند و بايد به همان اندازه مورد توجه قرار گيرند. در واقع داشتن مهارت هاي نرم يعني داشتن ارتباط مثبت و موثر با ساير توسعه دهندگان و اعضاي تيم



  • مهارت هاي نرم به توسعه دهندگان و برنامه نويسان کمک مي کند يک شبکه ارتباطي بسيار عالي با متخصصان صنعت برقرار کنند و بتوانند از اين طريق پروژه ها و فرصت هاي شغلي جديد به دست بياورند يا در زمينه کاري خود راهنمايي کسب کنند.

  • مهارت هاي نرم در واقع به معناي کار تيمي است. براي شما به عنوان يک برنامه نويس شايد بسيار راحت تر باشد که فقط روي وظايف خود تمرکز کنيد و مشکلات برنامه نويسي خود را برطرف کنيد. اما توسعه نرم افزار چيزي فراتر از اين ميطلبد. توسعه نرم افزار در حقيقت يک کار تيمي است و همه اعضاي تيم براي رسيدن به هدف و ساخت محصول موردنظر، بايد با يکديگر در ارتباط باشند.

  • و در آخر يکي از مهم ترين دلايلي که مهارت هاي نرم اهميت پيدا مي کند، نگه داشتن اعضاي تيم در کنار يکديگر براي همکاري هاي بلندمدت است.


مهارت نرم در برنامه نويسي


 


10 مهارت نرم بسيارمهم که هر توسعه دهنده بايد داشته باشد


 


توانايي برقراري ارتباط



  • خوب گوش دهيد. مهارت خوب گوش دادن و خوب شنيدن يکي از مهم ترين مهارت هاي برقراري ارتباط است. تمرين کنيد قبل از آن که نظرات خود را در مورد فرايند توسعه محصول يا مشکلات پيش آمده مطرح کنيد، ابتدا نظر ديگر افراد تيم را به خوبي بشنويد و تلاش کنيد بعد از آن بهترين راه حل را پيدا کنيد.

  • حرف ديگران را قطع نکنيد. تمرين کنيد حتي اگر در زمينه اي اطلاعات کاملي داريد، حرف درست يا نادرست ساير افراد را حين صحبت کردن قطع نکنيد.

  • شفاف و واضح صحبت کنيد. زماني که بحث يا اختلاف نظر در مورد روند انجام کار پيش مي آيد، شما بايد بتوانيد به آرامي و به صورت شفاف ايده هاي خود را براي پايان دادن به آن مسئله بيان کنيد.

  •  


توانايي حل مسئله


در طول يک پروژه يا قبول کردن يک مسئوليت، بسيار طبيعي است که مشکلات پيش بيني نشده اي اتفاق بيفتد. مهارت حل مسئله به شما کمک ميکند مشکلات کار را بدون متوقف کردن کل پروژه، مديريت کنيد.


 


مشارکت فعال در گروه


توانايي مشارکت فعال در گروه يک مهارت است که هريک از اعضاي تيم به طور فعال در پايان دادن وظايف، مديريت پروژه و رسيدن به هدف همکاري مي کنند.  همکاري درست افراد احتمال ايجاد محصول بهتر، با ايده هاي خلاقانه تر و جديدتر را بسيار بالا مي برد.


 


مسئوليت پذيري


مسئوليت پذيري يک مهارت مهم است که توسعه دهندگان و برنامه نويسان را قادر مي سازد مسئوليت اشتباهات خود را بپذيرند و بر اساس آن ها تصميم بهتري اتخاذ کنند. گرچه بسيار سخت است که قبول کنيد انتخاب يا عدم توجه شما به يک مسئله موجب اشتباه شده است ولي بايد تمرين کنيد اولا مسئوليت ان ها را بپذيريد و سپس از تکرار آن ها جلوگيري کنيد.


 


سازگار بودن با محيط و ساير افراد


انطباق دادن خود با شرايط جديد يک مهارت نرم است که هر برنامه نويس يا مدير پروژه بايد بتواند تغييراتي که در محيط و حيطه توسعه محصول ايجاد مي شود را مديريت کند و خود را با آن وفق بدهد. شما به عنوان يک توسعه دهنده بايد همواره امادگي لازم براي پيشرفت تکنولوژي چه از لحاظ سخت افزاري و چه از لحاظ نرم افزاري را داشته باشيد.


 


مهارت هاي نرم در برنامه نويسي


 


مهارت هاي زباني و کلامي


مهارت هاي کلامي شامل روش صحبت کردن و نوشتن مطالب است. خيلي مهم است که شما بتوانيد به صورت شفاف و راحت با مشتريان محصول خود صحبت کنيد. همچنين ممکن است شما مشترياني داشته باشيد که زبان طبيعي شما را متوجه نشوند بنابراين بايد زبان جديدي ياد گيريد و بتوانيد با انان ارتباط برقرار کنيد.


 


اعتماد سازي


جلب اعتماد ديگران مهارتي است که افراد حرفه اي و متخصص را قادر مي کند تصميمات مستقلي در مورد پروژه هاي خود بگيرند و براي پايان دادن به وظايف خود به بهترين نحو تلاش کنند. در ابتداي کار شايد سخت به نظر برسد که بتوانيد اعتماد ساير افراد به ويژه مديران خود را جلب کنيد ولي به مرور زمان که پروژه هاي بيشتري را با موفقيت به پايان برسانيد اين اعتمادسازي به طور خودکار اتفاق مي افتد.


 


مديريت زمان


مديريت زمان يک مهارت نرم است که متناسب با نقشي که در فرايند توسعه نرم افزار داريد، تغيير مي کند. به عنوان مثال اگر شما مديريت پروژه را برعهده داشته باشيد، بايد وظايف و اعضاي تيم را در مدت زمان مشخص مديريت کنيد. يا اگر شما تنها يک توسعه دهنده هستيد بايد بتوانيد زمان خود را براي طراحي، ساخت و افزايش کيفيت نرم افزار مديريت کنيد. در اين صورت شما ياد ميگيريد کارها و وظايف خود را اولويت بندي کنيد و هرکدام را در بازه زماني مرتبط انجام دهيد.


 


توانايي يادگيري به صورت خودآموز


اکثر شرکت هاي نرم افزاري به دنبال افرادي هستند که بتوانند زبان ها و تکنولوژي هاي جديد را به طور خودآموز ياد بگيرند و در مواقع لازم راه حل هاي مناسب ارائه دهند. پس اگر شما تا به حال اين کار را شروع نکرده ايد، بهتر است خودتان موضوعات جذاب روز را پيدا کنيد و با استفاده از منابع و ويدئوهاي آموزشي آن ها را ياد بگيريد.


يکي از سايت هايي که همواره در زمينه تکنولوژي و آموزش نرم افزار پيشرو بوده، سايت الگوريتم اول است. شما مي توانيد با مراجعه به اين سايت، آموزش هاي برنامه نويسي را از بهترين اساتيد به صورت آفلاين و آنلاين ياد بگيريد و پس از گذراندن آزمون هاي دوره، مدرک معتبر دانشگاه شيراز دريافت کنيد. اين مدرک مي تواند به شما در افزايش سطح رزومه تان کمک شاياني کند.


 


توانايي صبور بودن در مواقع بحراني


فرايند توسعه نرم افزار فرايندي طولاني است . به پايان رساندن پروژه ها، تست و به کارگيري آن ها و اعمال تغييرات لازم در هنگام پشتيباني، همه و همه فرايندهاي زمان بري است که صبر ميطلبد. در اين گونه مواقع بايد به خودتان زمان کافي را بدهيد تا بدون استرس اشتباهات و خطاهاي پيش آمده را برطرف کنيد.

12 کتاب و مرجع آنلاين براي برنامه نويسان در سال 2021 - قسمت

به عنوان يک برنامه نويس بايد کدام مهارت هاي نرم (soft skill) خود

پايتون بهتر است يا R ؟ کدام زبان برنامه نويسي براي ورود به دنياي

9 افزونه کاربردي کروم براي طراحان و برنامه نويسان وب

مهارت ,نرم ,کنيد ,مي ,يک ,توسعه ,مهارت هاي ,هاي نرم ,است که ,خود را ,نرم افزار

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


inunidic . Marie's blog مشاور ایزو باگیم ardenogeol سیگما سیس جامع ترین اخبار و اطلاعات سئو iracemla کتابخانه عمومی شهید مطهری جاجرم